60 tals kläder kvinnor

Modet för kvinnor på 60-talet finns det en del att skriva om. På denna sida hittar du en hel del matnyttig fakta och information om 60-tals kläder för kvinnor.

60-tals kläder kvinnor

AD

En sak som formade 60-tals kläder och mode var regnskogens plånböcker för ungdom. Som den unga generationen tjänade mer än någonsin, drabbades av konsumentpolitiken taket som fler och fler människor sågs shopping till don de senaste ser. Apparel företag, butiker och modeskapare flourished och så gjorde till följd av retro mode.

Designa egen 60 tals klocka, prova här!

Hemlines av kjolar ökade 7 till 8 tum från knä och därmed trädde mini kjol i förekomsten. Även om mini kjolar blev en av evangelierna av 60-tals kläder för kvinnor, det var inte förrän på mitten till slutet av sextiotalet som de fawned väg till ladies' hjärtan och garderober.

När Ursula Andress bar en bikini med en revolver på i James Bond filmen Dr. nr 1962, gjorde på skärmen bikini revolutionen sin del i banar väg för ett sexuellt uppvaknande i den ' 60s'. Dessa two-pieces blev den mest populära badbyxor vid den tidpunkten, men ironiskt nog endast 15 procent av dem faktiskt används för att slå vatten. Även om the young and the restless av 1960-talet bröt sig ur mögel med demise of strumpor, hölls äldre kvinnor fortfarande kanal kostymer och bikupa frisyrer.

Konservatism sextiotalet stil kläder lades på en långbänk när hippie ålder gått upp. Hippie rörlighet eller ålder fred och kärlek, som det hette fondly, inte bara såg en ökande drogkulturen men också lämnade sina intryck på mode trender. För att vara exakt, intryck av psykedelisk djärva mönster och blommor makt fångades fancy Aktiv ungdom. "Anything goes" var mottot för den eran, och hålla med 1960-talet hippy kläder tema, det innebar något sytts eller som du gjort godtagbara.

AD

Lös slips färgämnet skjortor och tops var omhuldad av hippies. Länge flödande kjolar och, naturligtvis, flower power blev husmor uttalanden av den ' 60s' kläder. Jeans med patchar och bell-bottoms var så mycket av en kvinnas dräkt som de var män. Utan att nämna maxis och bjärt färgade SKIFT klänningar med geometriska mönster, skulle summerar 1960-talet kläder för kvinnor vara orättvist. Dessa klänningar erövrat London och resten av världen när formgivare som Dior, YSL, med., etc. blev stort med maxi stil kläder och därmed återstående i vogue även under nästa årtionde att komma.