60 tals kläder herr

60-talets moder för herrar var strikt och stilrent och här finns många spännande skapelser som var typiska för detta årtionde. Nedan kan du ta del en intressant fakta och information om 60-tals kläder för herr.

Allt om 60-tals kläder herr

AD

Detta fantastiska årtionde sparkade ut conventionalities och embraced konflikter och fred med öppna armar. 60-talet såg många "youthquakes" som den Mod rörligheten, rock revolution och regeringstid skinhead, varje förmedla sina egna distinkta imprinten på haute couture herrarnas kläder.

Först kom de modernistiska alias Mods. Deras religion var jazz och de tillbad musik. Ringar i teenage musik kult korsat till mode. Teen pojkar och unga herr sågs bär slim-fit avsmalnande byxor med Fred Perry tennis skjortor och stripe-blazers. Påtagning armén parkas rockar och öken stövlar, pranced dessa unga pojkar runt på gatorna i London i början av 60-talet. Förr eller senare kommer denna Mod rörelse som ursprungsgrenens till resten av världen, att nå New York, Paris och andra hip platser. Över tiden, Jazz avsatt genom Rhythm and Blues i rest kultur och 60-tals kläder för herr blev tydligen mer fet och färgglada.

En annan subkultur av 1960-talet mode, var Rockers. De rivaliserade ständigt mot Mods, uppmärksamhet och stil uttalande. Svarta jeans och läder jackor huden på Rockers och sin själ var rockmusik. Denna lilla men våldsamt lojala stammen brukade rida sina kraftiga cyklar, utmanande Mods på alla vinklar och hörnet vem de betraktas som ingenting men snoots. Men gjordes under den mitten av ' 60s, dessa format så till döden bland ungdom rebellerna, att de avbrutit det på grund av att dess stora popularitet.

Bohemian, hippies och skinheads var det nästa mode frenesi som drabbade städer och orter. Som rest scenen dog långsamt bort, herr särskilt de unga som de var hypnotized hippie subkultur och 1960-talet hippies mode styrde det sover ganska länge.

Hippie herr klädda i bell bottoms och bar fringed läder jackor. Precis som sina kvinnliga motsvarigheter, de hade långt hår och bar ett Pannband och slips färgämnet skjortor. Oputsad facial hår var det i bland hippie herr. Fred symboler, läder jackor, Afro frisyr och blommor blev ikoniska symboler för deras kläder stil. Som baby boomers älskade hippie kultur, varade denna stil i mainstream även under 70-talet.

En dominerande subkultur grupp kallas Skinheads gjort rubriker i slutet av den 60-tals eran. De var namngiven så på grund av sina korta, men inte bald frisyrer. De konstaterades också för att ha en distinkt typ av förband. De bar blå denim jeans med upplyfta hems tillsammans med denim jackor. De bar stål tå stövlar och används för att lyfta upp sina jeans så att deras stövlar är markerade. Tatuering var en del av bilden som skinhead som motsvarade deras kultur och tro. Senare föddes många fler subkulturer som var utlöpare av skinheads, vardera med sin distinkta stilen i dressing och uppfattningar.

60-talet var en av de mest spännande decennierna och det är inte konstigt att så många mode tendenser kom och gick under denna epok. Kläder av detta årtionde påminner oss om grooving Mods, fredsälskande hippies, punk skinheads och mest upprörande mode. I krig, musik, mode och andra sociala evenemang var detta decennium säkert upptagen. Denna artikel endast färgmatchningsmetoder att lyfta fram de viktigaste aspekterna av 60-tals mode. Vänligen gör en grundlig forskning på varje 1960-talets kläder och stil för att fullt ut förstå modenycker och mode av detta årtionde.

AD